Osteopathie bij baby en kind

Osteopathiepraktijk Vlaams-Brabant -   BudingenEric Van Tendeloo - Wat houdt de behandeling in?Bij de start van de behandeling zal de osteopaat beginnen met een gesprek met de ouders, over de zwangerschap, de geboorte enzovoort. Dit om een duidelijk beeld te krijgen van de voorgeschiedenis.

Observerende fase

De behandeling bestaat uit een waaier van uiterst zachte technieken te Budingen en start over het algemeen met een fase van observerend voelen. Er wordt nooit gekraakt, noch geforceerd, zoals sommige ouders soms wel eens vrezen. Alles gebeurt via zachte bewegingen, rekkingen en voelingen met alle respect voor de fysiologie. Er wordt ook altijd gekeken naar de reacties van jouw baby, wat hij leuk vindt. Kalmeert hij, valt hij in slaap of irriteert het hem?

Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe vroeger de behandeling wordt gestart hoe sneller je resultaat zal hebben. Meestal bereik je na 3 à 5 behandelingen al resultaat maar dat hangt ook af van de problematiek van de baby. De behandelingen bij een baby worden ook niet snel na mekaar uitgevoerd, in het begin is dit meestal om de week om daarna over te gaan op grotere intervallen.

Optimale conditie

Wij proberen de baby in een optimale conditie te brengen zodat hij in zijn verdere groei zelf zijn problemen zal kunnen oplossen. De uitdrukking "Het zal er wel uitgroeien" is dus niet zo slecht bedacht. Alleen heeft hij soms een beetje externe hulp, een impuls nodig om de natuur een handje toe te steken om de opgelopen spanningen weg te nemen.

De osteopaat is geen pediater en wil deze ook niet vervangen, hij zal dan ook rekening houden met zijn beperkingen. Een efficiënte samenwerking tussen de verschillende medische disciplines kan alleen maar voordeel hebben en leiden tot een vluggere en betere oplossing van de klachten. Contacteer ons voor meer informatie of een aangepaste behandeling op maat.

Back to Top