Osteopathie, preventie en onderhoud

Osteopathiepraktijk Vlaams-Brabant - Osteopathie, preventie en onderhoudNa de beëindiging van een behandeling en eens een bevredigend resultaat werd bereikt, worden vaak onderhoudssessies te Budingen aangeraden. Deze worden meestal gespreid over een periode van 1 tot 3 maanden.

Al onze weefsels beschikken over een geheugen en een periodieke opfrissing hiervan vormt de beste preventie. Het is belangrijk te begrijpen dat de oorzaken van de klachten soms jaren aanwezig zijn vooraleer de pijn optreedt. En dit ten gevolge van opgelopen traumata, doorgemaakte ziektes, lang aangehouden werkhouding of intensieve sportbeoefening. Tot op een bepaald moment heeft het lichaam altijd een oplossing gevonden door te compenseren. De dag dat er geen oplossing meer is, dan pas treedt de pijn op.

We zullen dus samenwerken om het lichaam te helpen terug in evenwicht te komen en actie ondernemen om herval te voorkomen. Het is tijdens de volledige behandeling van belang om de raad die we geven zoals thuisoefeningen, voedingsadvies, lichaamsbeweging.... te respecteren en op te volgen. Vergeet niet je gezondheid hangt in eerste instantie vooral van jou af. Soms is het ook noodzakelijk om je te laten bijstaan door andere specialisten: huisarts, homeopaat, podoloog, psycholoog .... Indien je meer uitleg wenst over deze behandelingswijze, aarzel niet ons te contacteren.

Back to Top