Osteopathie voor baby en kind

Osteopathiepraktijk Vlaams-Brabant -   BudingenEric Van Tendeloo - Osteopathie voor baby en kindDe geboorte is voor een baby één van de meest traumatische en stressvolle gebeurtenissen in zijn leven. Hij wordt blootgesteld aan enorme krachten wanneer de baarmoeder samentrekt en hem vooruit stuwt tegen de natuurlijke weerstand van het geboortekanaal. Hij moet zich wringen en draaien tijdens het uitpersen door het benige bekken op zijn korte reis naar de buitenwereld.

Motorische ontwikkeling aanpassen

Het hoofdje van de baby heeft de opmerkelijke eigenschap zich enorm te kunnen vervormen als antwoord op deze stress. Deze distorsies en natuurlijke vervormingen opgelopen tijdens de bevalling verdwijnen normaliter binnen de eerste week. Er zijn echter redenen waarom de bevalling soms moeilijker en zwaarder verloopt en de baby zelf niet in staat is deze effecten volledig te overwinnen. Indien ze niet vanzelf verdwijnen zal hij er zich tijdens zijn verdere motorische ontwikkeling aan moeten aanpassen.

Oorzaak: fysieke ongemakken

Deze onopgeloste spanningen zijn vaak de oorzaak van fysieke ongemakken waardoor hij zich niet lekker gaat voelen en zich niet zal kunnen ontwikkelen zoals het hoort. Als het lichaam spanningen behoudt zal het gespannen opgroeien, als het getordeerd blijft zal het ook getordeerd ontwikkelen en zullen alle lichaamsstructuren zich aan deze distorsies moeten aanpassen. Onopgeloste spanningen van tijdens de geboorte liggen vaak aan de basis van vele problemen en aandoeningen in de kindertijd en vaak ook in de volwassen leeftijd.

Daarom is het belangrijk en vaak de beste oplossing zo snel mogelijk na de geboorte in te grijpen want naarmate het kind ouder wordt en evolueert zal het steeds moeilijker worden deze spanningen definitief weg te werken. Contacteer ons voor meer informatie of een aangepaste behandeling op maat voor uw baby en kind te Budingen.

Back to Top