Osteopathie, getuigenissen van ouders

Osteopathiepraktijk Vlaams-Brabant - Getuigenissen van patientenV.G; ANTWERPEN

Onze Arno werd bestempeld als een soort huilbaby, hij huilde zo'n 12u per dag. Wij hadden altijd het gevoel dat hij niet zomaar huilde en dat er wel degelijk iets aan de hand was. Tevens had hij ook reflux, last van krampjes en spuugde de ganse dag. Door de pediater en het consultatiebureau werd steeds gezegd : Dit hoort er soms bij of het gaat wel over als hij ouder is.

Maar nee. Het is erg frustrerend als je je kind niet kunt helpen. Via kennissen en een artikel in de krant hoorden we over osteopathie en zochten we contact met Eric Van Tendeloo. De eerste sessie stelde hij ons enkele vragen over de zwangerschap en de bevalling en behandelde ons zoontje een eerste maal. Tijdens deze behandeling krijste Arno het uit en was hij erg gespannen. Eric zei ons daarna dat het nu best wel eens een paar dagen erger kon zijn. En inderdaad maar daar we verwittigd waren namen we dit er ook nog maar bij, want blijkbaar had die eerste sessie toch iets teweeggebracht.

Na 10 dagen mochten we terug op consultatie en hierna is Arno van de ene op de andere dag gestopt met wenen. We wisten niet wat we meemaakten. Hij had nog wel krampjes en last van reflux maar huilde niet meer en sliep goed. We hadden ineens een zoon die lachte. Arno heeft in totaal 4 behandelingen gekregen en is nu 5 maanden. We kunnen nu wel zeggen dat we een totaal ander kind hebben : geen reflux meer, hij “overstrekt” zich niet meer en heeft ook geen krampjes meer.

We hebben nu een ontzettend vriendelijk en vrolijk manneke en zijn blij deze stap te hebben genomen.

Eric heel erg bedankt.

ZIJN HOOFDJE WERD MOOI ROND,

Ons zoontje kwam na een erg moeizame bevalling uiteindelijk met de zuignap op de wereld. Zijn hoofdje had dus de eerste dagen een grappige puntvorm. Die verdween uiteraard maar mooi rond werd het niet. Na enkele maanden was het duidelijk dat hij een afgeplat achterhoofdje had, hetgeen meen geleerd plagiocefalie noemt. Ze adviseerden ons om hem zoveel mogelijk op zijn zij te leggen en volgens Kind en Gezin zou het wel beteren als hij meer tijd al zittend zou doorbrengen. Toen hij 6 maanden werd, was er echter nog geen verbetering, integendeel zijn achterhoofdje was bijna een verticale lijn. Darbij kwam ook het het feit dat hij een heel slechte slaper werd en we steeds vaker het gevoel kregen dat hij ook werkelijk last hiervan ondervond. Via een tip kwamen we bij een osteopaat, gespecialiseerd in babyosteopathie, terecht. De officiële remedie tegen een afgeplat hoofdje is een helmpje en dit vonden we toch nog een brug te ver.

De osteopaat bevestigde dat omdat hij te lang had vastgezeten in het geboortekanaal en uiteindelijk met veel getrek en geduw via de zuignap op de wereld is gekomen, de nekspieren van ons zoontje overbelast waren en hij daar zeker last van had. Ook de vorm van zijn hoofdje had met de bevalling te maken maar omdat we er goed op tijd bij waren - het hoofdje van een baby kan tot 9 à 12m groeien - en zou hij via zachte technieken de opgelopen spanningen kunnen wegwerken. Hierdoor zou het hoofdje achteraf terug een normale evolutie hebben en dus ook een normale vorm krijgen.

De behandelingen duurden een halfuurtje - ons zoontje viel meestal in slaap - en al na de derde keer zagen we verbetering. Zijn schedel werd terug ronder en bewoog zijn hoofje losser. Uiteindelijk na 5 behandelingen was zijn hoofd mooi rond en de nekspieren weer helemaal soepel. We waren heel teverden met het resultaat, ons zoontje had terug een mooi hoofd, was veel vrolijker en ook de slapeloze nachten behoorden tot het verleden.

Contacteer ons voor meer informatie of een aangepaste behandeling op maat.

Back to Top