Oseo en Pathos in één behandeling

Osteopathiepraktijk Vlaams-Brabant -   BudingenEric Van Tendeloo - DefinitieDe term osteopathie is een samenvoeging van twee Griekse woorden, namelijk Osteo en Pathos. Osteo = weefsels en Pathos = gevoel. Vandaar dat het bij de osteopaat te Budingen dan ook hoofdzakelijk gaat om het voelen, waarnemen van parasitaire bewegingsbeperkingen ter hoogte van de verschillende lichaamsstructuren. Kortweg zou men de osteopathie kunnen definiëren als de kunst het lichaam te onderzoeken en te behandelen via doelgerichte handelingen ter hoogte van de wervelkolom, de gewrichten, de viscera of ingewanden en de schedel.

Ondersteuning van het lichaam

Een gezond en goed functionerend lichaam is in staat zichzelf te onderhouden in zijn totaal evenwicht alsook zichzelf te corrigeren. Osteopathie ondersteunt het lichaam wanneer die balans weg is en brengt het terug in evenwicht. We geven via de behandeling de nodige energie voor deze autoregulatie. In de osteopathie gaat het niet, zoals in de klassieke geneeskunde, om het behandelen van een symptoom of symptomen, maar om het zoeken naar de oorzaak ervan. We proberen op te sporen waarom het lichaam in onevenwicht is en slecht functioneert, waarom er pijn en klachten zijn. Meestal zijn ze het gevolg van een onevenwicht, van parasitaire spanningen ter hoogte van bepaalde structuren en belemmeren ze een normaal
fysiologisch functioneren.

Contact opnemen

In een behandeling staat het opsporen en behandelen van deze spanningen dan centraal. Er worden geen klachten behandeld maar wel de oorzaak ervan. Neem contact op voor meer inlichtingen of een afspraak.

Back to Top