Osteopathie met aandacht voor jouw klachten

Osteopathiepraktijk Vlaams-Brabant -   BudingenEric Van Tendeloo - Behandeling reactiesNa een diepgaande, totale behandeling te Budingen is het nodig dat je lichaam de tijd en de kans geeft om het evenwicht terug te vinden en de zelfregulerende krachten te laten ontplooien. De osteopaat geneest niet, maar helpt je lichaam zichzelf te genezen door de blokkades die een normaal functioneren parasiteren op te heffen.

Klachten na behandeling

Het is dan ook vaak zo dat er na de behandeling in eerste instantie een verergering van de symptomen ontstaat. Het zoeken naar een nieuw evenwicht zal vaak gepaard gaan met vermoeidheid, grieperig gevoel, pijn op andere plaatsen, duizeligheid, koude gevoel, emotionele reacties enzovoort. Dit is een normale reactie waarover je je geen zorgen hoeft te maken. Het is normaal dat wanneer er structuren die lange tijd niet bewogen hebben, terug in beweging worden gebracht, dit gepaard kan gaan met secundaire pijnen. Je kan dit vergelijken met het terug beginnen trainen na een periode van rust, hetgeen in het begin ook aanleiding geeft tot spierpijnen, stijfheid.

Wat na de behandeling

Je hoeft hiervoor je behandelende arts niet te raadplegen; het volstaat meestal na de behandeling gedurende enkele dagen veel water te drinken om de vrijgemaakte afvalstoffen zo vlug mogelijk uit je lichaam te elimineren. Meestal duren deze symptomen tussen de 24u à 48u. Bij twijfel kan je ons gerust contacteren. Contacteer ons voor meer informatie of advies op maat.

Back to Top